17 Μαΐου 2013

Επιτέλους εξετάσεις!

PANELLHNIES Tου Θανάση Καρτερού

Μετά τις τελευταίες περιπέτειες της Παιδείας, τέλος καλό όλα καλά. Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις. Τα παιδιά θα δώσουν τη μάχη τους, τα επιταγμένα σχολεία θα φιλοξενήσουν την αγωνία των υποψηφίων, οι επίστρατοι θα κάνουν το καθήκον τους ως επιτηρητές, επόπτες, βαθμολογητές και όλα τα συναφή. Και ο Σαμαράς θα έχει το κεφάλι του ήσυχο στο μακρινό Πεκίνο -η Παιδεία τσουλάει πάλι στις ράγες της και ο εκτροχιασμός των εξετάσεων αποφεύχθηκε χάρη στους χειρισμούς του.


Άρα στις εξετάσεις από τις οποίες χρειάστηκε να περάσουν οι ενήλικες για να φτάσουμε στις εξετάσεις των ανηλίκων ο Σαμαράς πέρασε. Όχι γιατί πήρε πάνω από τη βάση, αλλά γιατί κατάφερε να πατήσει τη βάση κάτω απ' αυτόν. Αυτό μπορεί να μη φαίνεται πολύ δημοκρατικό, αλλά αποδείχτηκε σε πάμπολλες περιπτώσεις μέχρι σήμερα πρακτικό πολιτικώς -ακόμα και εθνικώς. Μια βάση συμπιεσμένη είναι ασφαλώς πιο βολική από μια βάση κινούμενη, ή υποκινούμενη -ακόμα καλύτερα αν προστεθεί και λίγος γύψος.

Και οι άλλοι ενήλικες δεν τα πήγαν άσχημα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ας πούμε, έδωσαν ένα μάθημα συνδικαλιστικής υπευθυνότητας. Μετά μάλιστα τη χτεσινή τετράωρη στάση εφτά ατόμων και το συλλαλητήριο δέκα ατόμων στην Κλαυθμώνος, η ανώτατη συνδικαλιστική ηγεσία αποδεικνύει ότι δικαιούται της υποτροφίας που απολαμβάνει. Άσε που με το μηδέν στην ταξική της σταθερότητα και το άπειρον στην αγωνιστική της απραξία προσδίνει νέα αίγλη στην ιστορική πλατεία -η οποία θα μπορούσε ανέτως να μετονομαστεί σε πλατεία γέλωτος.

Και η καθ' ύλην αρμόδια ΟΛΜΕ όμως κέρδισε μια καλή βαθμολογία, με εξαίρεση κάτι λίγους της διοίκησης. Διότι έχει τη σημασία του το γεγονός ότι η πλειοψηφία της κατάφερε να περάσει από τη συνέλευση τόσο την πρόταση για απεργία όσο και την πρόταση για μη απεργία -και με τη σωστή σειρά. Κι αυτό αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι οι εν λόγω συνδικαλιστές είναι σε θέση καλύτερα από κάθε άλλον να διδάξουν διά του παραδείγματος στα παιδιά σταθερότητα, εμμονή στις αρχές και αγωνιστική συνέπεια.


Τι μένει; Α, τα κόμματα. Μια χαρά τα πήγαν -ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ είναι στους επιτυχόντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο προκαλεί πονοκέφαλο στους βαθμολογητές γιατί δεν ξέρουν αν πρέπει να κριθεί ως ενήλικας, ή δεν έχει ακόμα ενηλικιωθεί...

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6733.html


el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ