14 Μαΐου 2013

Λένιν είσαι και φαίνεσαι…

lennin Tου Θανάση Καρτερού

Όλα κι όλα. Όποιος πει ότι λείπει από τον Σαμαρά και τους σμπίρους του η πρωτοτυπία θα πέσει φωτιά να τον κάψει. Τελευταίο παράδειγμα η προκαταβολική επιστράτευση των καθηγητών -πριν καν αποφασίσουν απεργία οι τοπικές ενώσεις, πριν καν απεργήσουν, πριν καν επέλθει η κοινωνική αναστάτωση εν ονόματι της οποίας ντύνονται στο χακί οι κάθε λογής αμετανόητοι. Αυτό θα πει πρόβλεψη και πρόληψη -μόλις σκεφτείς να αναστατώσεις την τόσο ήρεμη κοινωνία μας, χραπ πέφτει βαρεία η χειρ της κυβέρνησης και αποτρέπει τα σχέδιά σου.

Δεν είναι πρωτότυπο; Γιατί να περιμένεις όπως με τους ναυτεργάτες και τους απεργούς του μετρό να ζήσει ο πολίτης το κακόν; Φαντασία χρειάζεται, θάρρος, και δημιουργική εφαρμογή των ιστορικών μαθημάτων. Περίμενε η χούντα να γίνει το κομμουνιστικό πραξικόπημα; Όχι φυσικά. Μήπως περίμενε να παραλύσει τελείως η χώρα από τη φαυλοκρατία; Επίσης όχι. Παρενέβη προληπτικώς και έντυσε όχι μερικές χιλιάδες απεργούς, αλλά όλη την Ελλάδα, στο χακί, για να αποτρέψει την κοινωνική αναστάτωση.

Το προκαταβολικά χακί σχολείο όμως, παρά την πρωτοτυπία του, δεν μπορεί παρά να είναι μόνο η αρχή. Γιατί να μην επιστρατεύσει η κυβέρνηση μια και καλή όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στις δημόσιες επιχειρήσεις; Γιατί να επιτρέπει στην ΑΔΕΔΥ να απειλεί με απεργία τη στιγμή που οι καθηγητές έχουν επιστρατευτεί; Γιατί δεν προλαβαίνει από τώρα την κοινωνική αναστάτωση που θα επέλθει με την εκποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και όλων των συναφών εταιριών, οι οποίες ως γνωστό αποτελούν άντρα συντεχνιών απείρως χειρότερων από τις συντεχνίες των σχολείων; Τράβα μια επιστράτευση γενικής ισχύος να έχεις την κοινωνία γαλήνια και το κεφάλι στου ήσυχο κύριε Σαμαρά.

Υπάρχει θα πείτε και η δημοκρατία. Μπα; Αλήθεια; Σε ποιο κεφάλαιο του μνημονίου μνημονεύεται αυτή; Και σε ποιο υπόγειο του Μαξίμου κρύβεται; Μήπως εκεί που γράφονται τα προεδρικά διατάγματα; Εκεί που υπογράφονται τα ουκάζια* της τρόικας; Εκεί που χτίζονται οι πλειοψηφίες των κοινοβουλευτικών εκβιασμών; Ή εκεί που ο Δένδιας υμνεί τη ευνομία των ΜΑΤ, και ο Κεδίκογλου αποκαλύπτει τον ολοκληρωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως δηλαδή δημοκρατία και καθεστώς ξένων τοποτηρητών έρχονται σε κάποια αντίθεση;


Μπορούμε όμως ακόμα να ρωτάμε; Ή θα μπλέξουμε προληπτικώς στο παιγνιδάκι του Σίμου: Λένιν είσαι και φαίνεσαι;

*Ουκάζια=Αυτοκρατορικό διάταγμα στην τσαρική Ρωσία.

από την "ΑΥΓΗ"


el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ