14 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΔΙΑΒΛΗΤΕΣ & ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 577 ΣΤΗΝ "Δ.Τ."

ert1-11
2 ΜΗΝΕΣ+3 ΜΕΡΕΣ ΟΡΘΙΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ!
Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Μ. ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ Λ. ΠΑΛΛΑ
ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και τον ειδικό διαχειριστή της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκα Μάναλη, τα ονόματα των 577 υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση για να εργαστούν στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, με δίμηνες συμβάσεις και έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια.

Για διαβλητές και πελατειακές διαδικασίες μιλούν πολλοί εκ των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, καθώς αλαλούμ έχει προκληθεί από τις επιλογές και τη σειρά κατάταξης.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και τα μόρια όσων υπέβαλαν αίτηση με τη δεύτερη προκήρυξη. Οι αιτήσεις όσων δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης.

Τα ονόματα και τα μόρια των 577 (αρχείο xls) όπως δημοσιεύτηκαν

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν συνιστά πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις συμμετοχής τους, με την προσκόμιση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Στο μεταξύ απειλητικές και προκλητικές ήταν οι σημερινές δηλώσεις του Π. Καψή, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Υπόθεση ημερών είναι, σύμφωνα με τον υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελή Καψή, να εκπέμψει πρόγραμμα ο μεταβατικός φορέας, μετά από την ανακοίνωση των ονομάτων των 577 ατόμων που είχαν υποβάλει αίτηση και συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια.

«Αν θεωρούν αυτοί οι 100 άνθρωποι ότι έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν 1.800 συναδέλφους τους που έκαναν αίτηση και άλλους εκτός ΕΡΤ, να προσληφθούν κάνουν λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Παρά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για διάσπαση του μετώπου των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, με διαβλητές και πελατειακές διαδικασίες προσλήψεων στον μεταβατικό φορέα, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, με την ηρωϊκή συμπαράσταση πολιτών, σε ένα κοινό μέτωπο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, για τη δημοκρατία και για προοδευτικές και δημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Εν τω μεταξύ , την Δευτέρα (12/8) οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν πως ο Υφ. "Δημόσιας" Ραδιοτηλεόρασης εκδίδει μονομερώς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για εργαζόμενους!

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ: «Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ»

"Μετά τον πρωθυπουργό της χώρας, ο Υφ. Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εκδίδει μονομερώς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων για εργαζόμενους, που παράγουν καθημερινά και επί δύο μήνες τέσσερα δελτία ειδήσεων, τουλάχιστον δύο ενημερωτικές εκπομπές και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στην τηλεόραση, 24ωρο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο ραδιόφωνο και 24ωρη διαδικτυακή ενημέρωση.

Είναι σε θέση, επίσης, να γνωρίζει τα πολιτικά φρονήματα των χιλιάδων πολιτών, που συγκεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή στο ραδιομέγαρο και σε όλους τους περιφερειακούς σταθμούς για να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία, την οποία κηλίδωσε το βίαιο και αυταρχικό μαύρο στις οθόνες και η σιγή στους ραδιοφωνικούς δέκτες;

Γνωρίζει τα πολιτικά φρονήματα των εκατοντάδων που συμμετέχουν καθημερινά στις εκδηλώσεις, που οργανώνονται στην Αγία Παρασκευή και όπου χτυπά η καρδιά της ΕΡΤ, στην περιφέρεια;
Ο κ. Καψής επιλέγει να ξεχνά ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν στηρίζεται μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από σημαντικό αριθμό βουλευτών και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι οποίοι όχι μόνο δεν ρωτήθηκαν, όπως δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά βιώνουν πρωτοφανή παράκαμψη των δημοκρατικών, κοινοβουλευτικών διαδικασιών στο θέμα της ΕΡΤ, αλλά (τυχαίο;) και σε παρά πολλά άλλα κρίσιμα θέματα. Οι πολιτικοί φορείς δεν στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ επειδή έχει κομματικό χρώμα, αλλά επειδή είναι δίκαιος.

Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Καψή να αφήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ μακριά από μικροκομματικά παιχνίδια, που δεν τους αφορούν και να προχωρήσει, έστω και τώρα, σε μια νόμιμη διαδικασία.

Γιατί, λοιπόν, οι κήρυκες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας δεν ανακοινώνουν, όπως οφείλουν, τους πίνακες των 2.000 υποψηφίων, που επιλέγονται στη βάση των προκηρύξεων, καθώς και την αναλυτική τους μοριοδότηση, σύμφωνα με τα κριτήρια που προβλέπονται στις ίδιες τις προκηρύξεις;

Γιατί, όπως ορίζει η προκήρυξη και έχει ο ίδιος δεσμευτεί ότι θα κάνει, δεν δημοσιοποιεί τη σύμβαση, την οποία θα κληθούν να υπογράψουν όσοι επιλεγούν, προκειμένου οι αιτούντες να γνωρίζουν επιτέλους όλα τα δεδομένα και να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις;
Οι προθέσεις για διαφάνεια και αξιοκρατία δεν αρκεί να δηλώνονται δημοσίως, πρέπει να γίνονται και πράξη. Ειδικά όταν τα πρώτα δείγματα γραφής είναι συμβάσεις κάτω από το τραπέζι, με συνταξιούχους και διευθυντικά στελέχη που προσελήφθησαν εκτός διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις τους περιλαμβάνονται στην προκήρυξη, αλλά και συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρίες, που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια, όπως ορίζει ο νόμος."

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

Την Τετάρτη στις 22:00 στη σκηνή του προαυλίου ανεβαίνουν οι Γιώργος Κωνσταντινίδης, Μαρία Ρεμπούτσικα, Λύδια Πάλλα
  • Γιώργος Κωνσταντινίδης - πιάνο φωνή
  • Μαρία Ρεμπούτσικα βιολί - φωνή
  • Λυδία Παλλά φωνή
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Σας καλούμε όλους στο Ραδιομέγαρο την ημέρα της γιορτής της Παναγίας
19.00: Λαϊκό παραδοσιακό γλέντι:

Μαγειρεύουμε και ψήνουμε για να ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ! Φέρνουμε επίσης φαγητά από το σπίτι και με λαϊκές & παραδοσιακές μουσικές τραγουδάμε και χορεύουμε! (στην επιλογή της μουσικής Αλέξανδρος Κασελάκης)
21.00: έντεχνα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια
  • Νίκος Ανδρουλάκης τραγούδι
  • Απόστολος Σακκάς τραγούδι – λαούτο- μπουζούκι
  • Έλενα Φαληρέα τραγούδι – κιθάρα
Ο «ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»
ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ3

Μετά την ταινία «39 σκαλοπάτια» του Άλφρεντ Χίτσκοκ η προβολή της οποίας είχε μεγάλη επιτυχία, το αυτοδιαχειριζόμενο σινεμά της ΕΡΤ 3 παρουσιάζει τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, ίσως το κορυφαίο φιλμ νουάρ όλων των εποχών. Την ταινία του Κάρολ Ριντ «Ο Τρίτος Άνθρωπος», με πρωταγωνιστές τον Όρσον Ουέλς, τον Τζόζεφ Κόττεν, τον Τρέβορ Χάουαρντ και την Αλίντα Βάλι.
Πλήθος θεατών όλων των κοινωνικών τάξεων και ηλικιών πλημμυρίζουν τον πεζόδρομο στην Αγγελάκη 14, στις δωρεάν προβολές προσφορά των απολυμένων των τριών ραδιοφώνων (102 FM,9.58 , βραχέα) της ΕΡΤ-3 προς την κοινωνία σε μια εξωστρεφή πολιτιστική προσφορά και ψυχαγωγία. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αλέξης Ν.Δερμεντζόγλου

Ο «Τρίτος άνθρωπος» (1949) είναι το ασπρόμαυρο κορυφαίο βρετανικό αριστούργημα του σέρ Κάρολ Ριντ.Σε σενάριο του διακεκριμένου Γκράχαμ Γκρήν,παίζουν :΄Ορσον Γουέλς, Τζότζεφ Κοττεν, Αλίντα Βάλι, Τρέβορ Χάουαρντ, Μπέρναντ Λή.
Η αριστουργηματική φωτογραφία είναι του Ρόμπερ Κράσκερ και η πρωτότυπη μουσική του Αντον Κάρας.Το φίλμ κέρδισε ΄Οσκαρ ασπρόμαυρης φωτογραφίας και προτάθηκε για ΄Οσκαρ κσκηνοθεσίας και μοντάζ. Ακόμα το BAFTAκαλύτερης βρετανικής ταινίας ενώ στο φεστιβάλ των Καννών το μεγάλο βραβείο. Όμως δεν είναι τα βραβεία που κάνουν την διαχρονική αξία του φίλμ: Ο τίτλος έμεινε παροιμιώδης, χρησιμοποιείται έκτοτε στην καθημερινή ζωή.΄Εχουμε ένα καθαρόαιμο περιπετειώδες κοινωνικό δραματικό νουάρ με περιπλεγμένο σενάριο και με ανατροπές που οδηγούν σε μεγάλες εκπλήξεις.

Τα γυρίσματα έγιναν στην μεταπολεμική Βιέννη και στο Πράτερ.΄Ενας συγγραφέας φτάνει στην μεταπολεμική και κατεχόμενη από τους συμμάχους Βιέννη για να συναντήσει έναν φίλο του, που μαθαίνει πως μόλις σκοτώθηκε. Στην κηδεία του βλέπει μια πανέμορφη μυστηριώδη γυναίκα που καταλαβαίνει πως ήταν η κοπέλα του νεκρού φίλου. Παράλληλα τον προσεγγίζουν βρετανοί στρατιωτικοί και τον ενημερώνουν ότι ο φίλος του νόθευε πενικιλίνη προκαλώντας τον θάνατο σε μικρά παιδιά.

Αυτό είναι ένα αξιοθαύμαστο γεωμετρημένο νουάρ με εξαιρετική υποβλητική εξπρεσιονιστική ατμόσφαιρα, πολύ πρωτότυπη μουσική,υπέροχες λήψεις, αγωνιακή πλοκή, αιωρούμενο φόβο ,ενώ ιδίως είναι ένα σχόλιο για τις λυωμένες ταυτότητες, την συνειδησιακή τήξη, την αίσθηση γενικευμένης απώλειας που επικρατεί, την έκλειψη και την τραγική μοίρα των σχέσεων.
Οι σκηνές στους υπονόμους της Βιέννης είναι συναρπαστικές και το τέλος πικρό και ελλειπτικό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

http://www.iskra.gr/


el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ