7 Αυγούστου 2013

Πόρτα εξόδου για 6.000 συμβασιούχους Δημοσίου και ΟΤΑ…

symbas
Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν συζητηθεί όλες οι υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.


Με την εν λόγω απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, όπως αναφέρεται στο Capital, ουσιαστικά οδηγούνται άμεσα εκτός δημοσίου άμεσα πολλούς από τους περίπου 6.000 συμβασιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.
Στην ίδια πηγή σημειώνεται πως η απόφαση αφορά σε υποθέσεις συμβασιούχων του δημοσίου και των ΟΤΑ που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και επρόκειτο να συζητηθούν το 2014 και το 2015.

Σύμφωνα με το Capital, με την απόφαση του Χ. Αθανασίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου το αργότερο αρχές Νοεμβρίου θα έχουν συζητηθεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων «για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή» και αγωγές «για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει ως ασφαλιστικό μέτρο».

Μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει ξεκαθαριστεί το ποιοι θα παραμείνουν και που θα αποχωρήσουν. Σημειώνεται πως ο αριθμός των συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές ξεπερνά τους 6.000 υπαλλήλους. Από αυτούς οι 3.500 απασχολούνται σε δήμους της χώρας.
Έτσι υποθέσεις που θα συζητούνταν το 2014 και το 2015 προσδιορίζονται πλέον για το 2013 με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του έτους να έχει ξεκαθαριστεί το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα εγκαταλείψουν τις εργασίες τους.

http://tvxs.gr

el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ