25 Αυγούστου 2013

ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ…

ΔΕΗ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 8-8-1322222222

Οι παρεμβάσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω, τόσο στα κεντρικά της ΔΕΗ όσο και στα περιφερικά γραφεία των γειτονιών της Αθήνας αλλά και της επαρχίας αποκάλυψαν το ότι όλους μας έχουν φακελώσει οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ.

Υπάρχει μάλιστα και ποινολόγιο για τους "κακοπληρωτές". Όχι φυσικά για τους πολυεκατομμυριούχους που δεν πληρώνουν την ΔΕΗ , όπως κάνουν και με τις άλλες υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους τους. Αυτοί απολαμβάνουν σιωπηρής ασυλίας. Κανείς δεν μπορεί να ....
διανοηθεί να κόψει το ρεύμα σε ένα μεγαλοβιομήχανο σαν τον Μυτιληναίο πχ. ή σε ένα κανάλι σαν το Σκάι...

Μπορεί η ΔΕΗ , όμως να κόψει το ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες νικοκυριά άνεργων, αρρώστων , με αναπνευστικές συσκευές ή ινσουλινοεξαρτώμενους διαβητικούς, που η ζωή τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος. Και το κόβει η ΔΕΗ ανερυθρίαστα, απάνθρωπα, κυνικά και δολοφονικά.
Στην πρόσφατη επίσκεψη- παρέμβαση μας στην ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων επιβεβαιώσαμε για μία ακόμη φορά το φακέλωμα. Ο διάλογος που έγινε με την διευθύντρια ανέδειξε το φακέλωμα που έχει κάνει σέ όλους τους πελάτες της η ΔΕΗ .

Είμαστε χωρισμένοι σε κατηγορίες και υποκατηγορίες. Μας θύμισε τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που οι ναζί είχαν χωρίσει τους ανθρώπους σε κατηγορίες (κομμουνιστές, εβραίοι, τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι κλπ) σταμπάροντας τους μάλιστα με τα ανάλογα σημάδια σε σώμα και ρούχα...
Έτσι και στη ΔΕΗ. Είμαστε χωρισμένοι σε καλά πρόβατα και μαύρα πρόβατα. Τα καλά είναι αυτά που αντέχουν ακόμη το άρμεγμα και δεν διαμαρτύρονται. Τα μαύρα είναι αυτά που έχουν μείνει χωρίς δουλειά, χωρίς ή ασήμαντες συντάξεις. Επίσης αυτοί που επανασυνδέουν το ρεύμα. Έχουν βγάλει μάλιστα και αντίστοιχο ποινολόγιο. Αμάρτησες τόσες φορές, θα κάνεις τόσες μετάνοιες.
Δεν παίζονται οι τύποι. Η αλαζονεία της εξουσίας.

Της εξουσίας πάνω στις ζωές εξαθλιωμένων, από το καπιταλιστικό σύστημα, συνανθρώπων μας.
Δεν καταλαβαίνουν, όλοι αυτοί οι αλαζόνες, ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και σύντομα θα βιώσουμε συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού;
Γιατί κάνουν το παν να οδηγήσουν τους οικονομικά ανήμπορους ανθρώπους στην αυτοκτονία ή σε απονενοημένες πράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες;


Οι ιθύνοντες της ΔΕΗ ελπίζουμε να έλαβαν τα μηνύματα και αυτής της παρέμβασης. Δεν θα αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Ο καθένας πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο και να μην κρύβεται πίσω από το γνωστό "έτσι με διέταξαν να κάνω οι προϊστάμενοι μου".
Τα ψέμματα τέλειωσαν. Βρισκόμαστε μπροστά σε απρόβλεπτες και ασύντακτες κοινωνικές εκρήξεις των κολασμένων της γης.


Ας δώσουμε, οργανωμένα και αποτελεσματικά, την μάχη για τις ζωές μας. Εμάς και των παιδιών μας. Για να χτίσουμε μια νέα κοινωνία χωρίς κατηγοριοποιήσεις, κουτάκια και αλαζόνες εξουσιαστές των ζωών μας. Για μιά κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Υλικές και πνευματικές.
Η ενότητα και ο αγώνας είναι τα όπλα μας.


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.kinimadenplirono.gr

el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ