4 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας: Θέλετε τη ...δόση σας; Δεχθήτε να πεθάνετε !

κτηνος 111

Στουρνάρας: Απολύσεις για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις
Σχόλιο: Όταν ο φερόμενος ως υπουργός οικονομικών της χώρας, αλλά και όλη η συγκυβέρνηση της χρεοκρατίας και της υποτέλειας,  χωρίς καμία συστολή και χωρίς κανέναν ενδοιασμό για το τι θα γίνουν οι οικογένειες αυτών που πετάνε στο δρόμο, προτιμάνε τη δόση που θα φέρει και άλλο χρέος, και άλλους ανέργους, και άλλο ξεπούλημα της χώρας, παρά την έντιμη  άρνηση πληρωμής του χρέους, με το λαό στο πλευρό τους, τότε δεν υπάρχει καμία άλλη σωτηρία, από αυτήν που επιτάσει το Σύνταγμα στο ακροτελεύτιο άρθρο του, που αποτελεί και υποχρέωση του λαού. Να πάρει την κατάσταση στα ίδια του τα χέρια και να ανατρέψει τους ''τύρανους'' και μη ρωτάει κανείς το πως.Θαυμάστε τις δηλώσεις του υπουργού!

Περισσότερο… ωμά δεν θα μπορούσε να το πει. Με συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου “Real News”, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποκαλύπτει ότι η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος του Μνημονίου, εξαρτάται απόλυτα από το κατά πόσο η κυβέρνηση θα φανεί συνεπής στη δέσμευσή της να προχωρήσει σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

“Αν δεν γίνουν απολύσεις, δεν θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις”, σημειώνει με νόημα ο Γιάννης Στουρνάρας με τη συνέντευξή του στη “Real News”, ενώ σχολιάζει ακόμη το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών από …πολιτικό ατύχημα, που θα ακυρώσουν στην πράξη τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης, και σηκώνει το γάντι για να απαντήσει στους βουλευτές που του ασκούν κριτική, για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί “κόπωσης” των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πρόσφατα στο πρακτορείο Reuters ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν κινδυνεύει από κάποια αρνητική εξέλιξη σε οικονομικό επίπεδο, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει διαφύγει τον κίνδυνο, και βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία της επιστροφής της σε ρυθμούς ανάπτυξης, ανησυχεί ωστόσο για ένα “πολιτικό ατύχημα”, λόγω της… κόπωσης που διαπιστώνει μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, λόγω του γεγονότος ότι καλούνται να ψηφίζουν διαρκώς επώδυνα μέτρα.
Εκείνες οι απόψεις του Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με κορυφαία εκείνη του Νικήτα Κακλαμάνη, και διαμόρφωσαν ένα εξαιρετικά βαρύ κλίμα για τον Υπουργό Οικονομικών.

από το ιστολόγιο του Δημήτρη Κυπριώτη

el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ