22 Αυγούστου 2013

Θέλεις νοσοκομείο; Πλήρωνε βλάκα…

gatoula1 1111 Του Βασίλη Τσούγκαρη

Κάθε φορά που αναφερόμουν σε θέματα υγείας, αλλά και στον διαλυμένο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, έβγαιναν κάποια κομματόσκυλα, κάποιοι παρατρεχάμενοι βουλευτών και όχι μόνο και εξυμνούσαν το «έργο» και καλά της υποτιθέμενης κυβέρνησης και την «τάξη» στην οποία έχει βάλει τα πράγματα που ήταν ανεξέλεγκτα (μετά ξύπνησαν).

Βέβαια, οι άνθρωποι έκαναν τη δουλειά τους, γιατί έπρεπε να υποστηρίξουν εκείνους που τους έκαναν τα διάφορα ρουσφέτια, που ακόμα και στην εποχή των «μεταρρυθμίσεων και της …διαφάνειας» βόλεψαν τους ίδιους, τα παιδιά τους, και τα σκυλιά τους.
Το χάλι στην υγεία το βλέπουμε καθημερινά ΟΛΟΙ εμείς που δεν έχουμε τη δυνατότητα, η καλύτερα το «πακέτο» για να πάμε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, που δεν έχουμε πλέον τα χρήματα να αγοράσουμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε.

Αυτό το χάλι φυσικά, ΔΕΝ αφόρα τους πολιτικούς και τους παρατρεχάμενους τους οι οποίοι είναι βολεμένοι όχι για μια, αλλά για δέκα ζωές.

Οι υποτιθέμενοι «αρμόδιοι» υπουργοί υγείας, το μόνο που κατάφεραν με την ανικανότητα τους ήταν να βάλουν σε μεγαλύτερες περιπέτειες τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ και τους ασφαλισμένους, και να διαλύσουν ότι είχε απομείνει από αυτό που κάποιοι είχαν ονομάσει «Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Έγινε και το παιχνίδι με τα φάρμακα, πρωτότυπα, γεννόσημα, και ο διάολος τον πατέρα τους (που θα έλεγε και ο μπάρμπα Νίκος) προκειμένου να τα κονομήσουν οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι φαρμακοβιομηχανίες όπου βρίσκουμε «μετόχους» πολλούς πολιτικούς (τυχαίο;) και όλο αυτό το μασκαραλίκι το πλήρωσαν και το πληρώνουν ποιοι άλλοι;
Οι ασφαλισμένοι, που μόνο ασφαλισμένοι δεν είναι.
ΝΑ μια ωραία είδηση της «ώρας»:

«Στο τσουνάμι περικοπών που προβλέπει το νέο μνημόνιο περιλαμβάνονται και δύο νέα χαράτσια για τους ασφαλισμένους με ισχύ, όμως, από 1/1/2014. Από την ημερομηνία αυτή «ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των 25 ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ».

Το μέτρο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τον Ιατρικό Σύλλογο να μιλά για ντροπή και αίσχος και να κατηγορεί για αντιμετώπιση των ασφαλισμένων ως «οικονομικά υποζύγια».
«Οι ασθενείς θα τιμωρούνται, βάζοντας το χέρι στην τσέπη, κάθε φορά που θα παίρνουν ένα φάρμακο ή θα νοσηλεύονται σε Δημόσιο Νοσοκομείο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Οδηγούμαστε σε ασθενείς δύο ταχυτήτων σε αυτούς που θα μπορούν να πληρώσουν για να πάρουν τα φάρμακά τους ή να μπουν στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους που θα είναι πλέον καταδικασμένοι», δηλώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.
Σοβαρότερο πρόβλημα, επισημαίνει, θα αντιμετωπίζουν οι χρονίως πάσχοντες και οι συνταξιούχοι «… οι οποίοι αναγκάζονται να παίρνουν πολλά φάρμακα για να διατηρήσουν την υγεία τους».

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν πηγές του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το Βήμα, επισήμαναν ότι το παραπάνω μέτρο ενδέχεται να μην εφαρμοστεί αν η κυβέρνηση «πιάσει» τους στόχους της το 2013.
Ωστόσο και μόνο το ότι έχουμε φθάσει στο μνημόνιο νούμερο 3 είναι ενδεικτικό του βαθμού επίτευξης των στόχων.

Η ακριβής διατύπωση στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο είναι: «Από 01.01.2014 ορίζεται η εκ μέρους των ασθενών καταβολή υπέρ του ΕΟΠΥΥ του ποσού του ενός (1) ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, καθώς και η καταβολή του ποσού των είκοσι πέντε (25) ευρώ λόγω εισαγωγής για νοσηλεία σε Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ.»

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας καθορίζονται τα κριτήρια, οι λεπτομέρειες, οι διαδικασίες καθώς και το πεδίο εφαρμογής της παρούσας διάταξης και δύναται να αναθεωρείται το ύψος των καταβαλλόμενων εκ μέρους των ασθενών ποσών». (ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ)

Η ΛΗΣΤΕΙΑ σε βάρος των ασφαλισμένων συνεχίζεται.
ΗΔΗ, είναι πάρα πολλοί εκείνοι που πάσχουν από χρονιές παθήσεις και λόγο οικονομικής κρίσης ΔΕΝ παίρνουν πλέον τα φάρμακα τους γιατί πολύ απλά, ΔΕΝ έχουν χρήματα για τη συμμέτοχη.
Ακόμα και το πεντάευρο δεν έχουν για το νοσοκομείο.
Με το εικοσιπεντάρι, μένουν οριστικά έξω από κάθε παροχή υγείας. 


Το ξαναέγραψα πιο παλιά.
Έχεις χρήματα, ζεις.
Δεν έχεις; Άδειαζε μας τη γωνιά.
Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο.

από το «Ελληνικό καφενείο»


el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ