14 Αυγούστου 2013

Το κόλπο των τραπεζών για να βάζουν χέρι στην τσέπη μας για πάντα…

xoni

Τη στιγμή που ο λαός δυστυχεί, πακτωλοί χρημάτων πηγαίνουν στις συστημικές τράπεζες για τη "διάσωση" τους. Κι αυτές δε σταματάνε να βρίσκουν κόλπα για να βάζουν το χέρι στις τσέπες μας (με τις ευλογίες κυβερνήσεων και αρχών, βεβαίως-βεβαίως).

Τι κόλπο ανακάλυψαν αυτή τη φορά οι αθεόφοβοι; Προσφέροντας δήθεν υψηλότερο επιτόκιο, πουλούσαν σε αποταμιευτές και ασφαλιστικά Ταμεία ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης, χωρίς ημερομηνία λήξης! Εκρυβαν τον μυστηριώδη όρο «perpetual (=εις το διηνεκές)» σε τόμους από ψιλά γράμματα στα αγγλικά, για να μην καταλαβαίνει ο κόσμος την αλήθεια: ότι η τράπεζα δεν ήταν υποχρεωμένη να επαναγοράσει τα ομόλογα στην ίδια αξία, αλλά τα αγοράζει ΑΜΑ θέλει, ΟΠΟΤΕ θέλει και σε ΟΠΟΙΑ τιμή θέλει!


Για να το καταλάβουμε καλύτερα: αγόραζε ο πελάτης ένα ομόλογο 100 ευρώ. Εύλογα, περίμενε ότι σε κάποια -συγκεκριμένη- χρονική στιγμή, η τράπεζα θα το αγόραζε πίσω για 100 ευρώ, ενώ στο μεταξύ θα του είχε δώσει και τους (αυξημένους) τόκους. Αμ δε!

Η τράπεζα έβαζε το ομόλογο σε ένα ξένο χρηματιστήριο κι αυτό κατρακυλούσε συχνά ακόμη και στα 15 ευρώ. Μετά, ερχόταν και σου έλεγε «σου το αγοράζω πίσω για 45 ευρώ κι άμα θες»! Ετσι, κούρευε τον αποταμιευτή κατά 65%(!) και το παρουσίαζε σα να του έκανε και χάρη! Κι όσο για τους τόκους; Ούτε αυτούς του έδινε, βάζοντας τον άλλο... χαριτωμένο όρο «Μη Σωρευτικό Μέρισμα» για να μην υποχρεούται να αποδίδει τίποτα!

Κι όλα αυτά δεν γίνονταν καν απευθείας από τις ελληνικές τράπεζες. Εχουν φροντίσει να βάλουν ως εκδότριες των συγκεκριμένων ομολόγων offshore εταιρείες τους, που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους, ώστε να μη μπορεί ο παραπλανηθείς αποταμιευτής να στραφεί νομικά εναντίον τους!
Τη μεγάλη αυτή αποκάλυψη που έκανε Το ΧΩΝΙ της περασμένης Κυριακής, παρουσίασε ο εκδότης της εφημερίδας, Γιώργος Χριστοφορίδης, καλεσμένος στο απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ >>> http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/4029-binteo-to-kolpo-ton-trapezon

Πρωτογενές πλεόνασμα: το νέο επικοινωνιακό ψέμα που αντικαθιστά το success story
Και αφού το παραμύθι του success story ξεφούσκωσε, το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης πλασάρει το παραμύθι του πρωτογενούς πλεονάσματος! Πόσο ελλειμματικό μπορεί να είναι, όμως, ένα... πλεόνασμα; Ακούστε την αλήθεια με στοιχεία και αριθμούς.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ >>> http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/4030-binteo-pleonasma-psema

Όταν ο Στουρνάρας μας έλεγε ότι θα βγούμε από την κρίση το... 2009!
Ο «γκουρού» των οικονομικών, ο άνθρωπος που μας «σώζει» καθημερινά, ο Γιάννης Στουρνάρας προέβλεπε, παλιότερα, ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση το... 2009, αλλά και ότι η ανεργία θα φτάσει μάξιμουμ στο... 9,8%! Σήμερα, κάνει νέες προβλέψεις πως θα βγούμε, λέει, στις αγορές το 2014. Εσείς... τον πιστεύετε;
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ >>> http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/4031-binteo-stoyrnaras-provlepseis

Πώς θα αντιδρούσε ο Σαμαράς αν έλεγε ο... Τσίπρας ό,τι ακριβώς είπε ο Ομπάμα;
Ο Ομπάμα κατακεραύνωσε την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί ο Σαμαράς και στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν. Αραγε, πώς θα αντιδρούσαν στη Νέα Δημοκρατία αν τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ πράγματα τα άκουγαν από το στόμα του Τσίπρα;
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ >>> http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/4032-binteo-obama-samaras-tsipras

Απολύσεις, λουκέτα, μειώσεις μισθών: Η άλλη όψη του... success story Σαμαρά
Επιχειρήσεις κλείνουν, υπάλληλοι απολύονται, μισθοί μειώνονται. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και αποδεικνύουν τη διαρκή κατρακύλα της πραγματικής οικονομίας. Και όμως στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ >>> http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/4033-binteo-apoliseis-louketa-success

Η τελική επίθεση στον Έλληνα - Ερχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί
Με την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία προ των πυλών, το κράτος ετοιμάζεται για κατασχέσεις ακόμη και για χρέη της τάξης των 10.000 ευρώ! Μάθετε με ποιο κόλπο η κυβέρνηση παράγει πλαστούς «μεγαλο-φοροφυγάδες»!
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ >>> http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/4035-binteo-katasxeseis-pleistiriasmoi

απο το “ΧΩΝΙ”


el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ