17 Αυγούστου 2013

Μιχαλίτσης: Μετακυλίουν το κόστος της ψηφιακής στους πολίτες…

mixalistsis_1111

Στα 45 εκατ. ευρώ υπολογίζει το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν πολίτες κυρίως της περιφέρειας και ακριτικών περιοχών προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης.
Στη συνέντευξη του στην aftodioikisi.gr ο κ. Μιχαλίτσης τονίζει ότι ενώ το κόστος αυτό θα έπρεπε να το αναλάβει ο πάροχος, όπως προκύπτει από το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης των προδιαγραφών του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου για τη μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση, ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να καλύψει το κόστος για 156 από τα 600 σημεία εκπομπής. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Ν. Μιχαλίτση στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:

-Κύριε Μιχαλίτση, σύμφωνα με το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης των προδιαγραφών του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου για τη μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να καλύψει το κόστος για 156 σημεία εκπομπής. Πόσα σημεία εκπομπής χρειάζονται για την πλήρη κάλυψη της χώρας;
-Εκτιμούμε ότι θα χρειαστούν 600 σημεία εκπομπής.

-Και ποιο είναι το κόστος για τις εγκαταστάσεις των αναμεταδοτών σε κάθε σημείο.

-Με δεδομένο ότι απαιτείται η εγκατάσταση έξι πομπών σε κάθε σημείο, υπολογίζουμε ότι μπορεί να φτάσει και τις 100.000 ευρώ ανά σημείο

-Δηλαδή, μιλάμε για περίπου 45 εκατ. ευρώ που θα κληθούν να καταβάλουν οι πολίτες μέσω των δήμων;

-Πράγματι αυτό είναι το κόστος το οποίο ενώ έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση του παρόχου θα μετακυλιστεί στου πολίτες μέσω των δήμων.

-Και μιλάμε για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ή πολίτες, κυρίως, της περιφέρειας;

-Μιλάμε κυρίως για πολίτες της περιφέρειας και βασικά απομακρυσμένων-ακριτικών περιοχών .
http://www.aftodioikisi.gr/


el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ