17 Αυγούστου 2013

ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!

ert111

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτές τις μέρες που πολλοί βρίσκονται μακριά από την Αθήνα να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ έμπρακτα με την παρουσία μας κάθε βράδυ στο Ραδιομέγαρο. Η μαζική παρουσία των αλληλέγγυων στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ, είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει όσους απεργάζονται σενάρια αυταρχικής επέμβασης για την καταστολή του αγώνα των εργαζομένων, λόγω του κλίματος των ημερών. Ας ανταποκριθούμε θετικά λοιπόν, όπως άλλωστε κάνουμε όλο αυτόν τον καιρό, στο κάλεσμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ για συμπαράσταση, εγρήγορση και αλληλεγγύη αυτές τις τόσο σημαντικές μέρες.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως το Ραδιομέγαρο υποδέχθηκε με δύο σπάνιες εμφανίσεις τον αλληλέγγυο κόσμο, χθές, Παρασκευή 16 Αυγούστου. Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Ευσταθία μαζί με τον μαέστρο Δαυίδ Νάχμια, προσέφεραν ένα υπέροχο βράδυ σε όσους βρέθηκαν στο προαύλιο της ΕΡΤ, δηλώνοντας με τον καλύτερο και τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν κάμπτεται και δεν τρομοκρατείται.

Τις προηγούμενες ημέρες, παρουσία πλήθους εργαζομένων και αλληλέγγυων με μουσική και φαγητό γιορτάστηκε σε κλίμα αγωνιστικής επαγρύπνησης, εν μέσω φημών για επέμβαση της αστυνομίας και εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ ο Δεκαπενταύγουστος.

Ταυτόχρονα, με ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ διατυπώνουν σοβαρές καταγγελίες για τους «επιτυχόντες» με δίμηνες συμβάσεις στη λεγόμενη «Δ».Τ.. Παραδείγματα ενδεικτικά ρουσφετολογικής διαδικασίας πρόσληψης στη "Δημόσια Τηλεόραση" έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΣΠΕΡΤ Δημοσιογράφων ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε δημοσιογράφους που εργάζονται ήδη σε άλλο μέσο και προσλαμβάνονται, σε πρόσωπα που έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη, αλλά και σε πρόσωπα που διατηρούν φιλικές σχέσεις με υπουργούς της κυβέρνησης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ - Δημοσιογράφων ΕΡΤ

"Άλλο ένα δείγμα για το πώς θεωρεί τη διαφάνεια και την αξιοκρατία έδωσε η κυβέρνηση και ο κ. Καψής με την ανακοίνωση των 577 «επιτυχόντων» της πρώτης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του μορφώματος της Δ.Τ. Στη λίστα αυτή καταγράφονται κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας και παραβίασης ακόμα και των κριτηρίων της ίδιας της προκήρυξης.
Παράδειγμα πρώτο. Τρεις οικονομικοί συντάκτες, ισάριθμοι παρουσιαστές και αρκετοί ρεπόρτερ εργάζονται ήδη σε άλλο μέσο.
Παράδειγμα δεύτερο. Συνεργάτης του υπουργού, Σίμου Κεδίκογλου, επιλέχθηκε «αξιοκρατικά» για το πολιτικό ρεπορτάζ.
Παράδειγμα τρίτο. Εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρά την πριμοδότηση των 200 μορίων βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη από «εκλεκτούς» χωρίς τυπικά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια.
Παράδειγμα τέταρτο. Μουσική παραγωγός εμφανίζεται πρώτη στην κατάταξη των εικονοληπτών.
Παράδειγμα πέμπτο. Μηχανικός αυτοκινήτων, 55 ετών, επιλέχθηκε για τη θέση εναερίτη συντηρητή ιστών.

Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμπλοκή με τη δικαιοσύνη. Όσο για την πολιτική συμφωνία για τη στελέχωση του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης με 2000 εργαζόμενους της ΕΡΤ, πήγε και αυτή περίπατο μιας και αρχικά ο κ. Καψής την κούρεψε κατά 20% και στην λίστα πλέον των 577, οι δημοσιογράφοι που έχουν επιλεγεί για τη Δ.Τ είναι πάνω από 30% εκτός ΕΡΤ.

Ο κ. Καψής χαρακτήρισε αυτό το προφανές «μαγείρεμα» «λάθη που θα διορθωθούν» και μετά τη δημόσια κριτική έκανε λόγο για δυνατότητα ενστάσεων που δεν προβλεπόταν αρχικά. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες σε όσους δεν έχουν ακόμα πειστεί για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά το χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό που προσφέρει μια δίμηνη σύμβαση είναι μια ευκαιρία... επισφαλούς εργασίας σε έναν ανυπόστατο φορέα. Πολλοί συνάδελφοι οδηγήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση ύστερα και από τις αμφιλεγόμενες προτροπές διάφορων δικηγόρων και όχι μόνο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ζωγραφίσει το μέλλον με τα καλύτερα χρώματα. Η ίδια κυβέρνηση που προσπάθησε να σβήσει το παρελθόν και μαύρισε το παρόν. Υπολογίζουν πολύ στη συναίνεση των εργαζομένων της ΕΡΤ. Έχουν μεγάλη ανάγκη για συνενόχους. Για ανθρώπους πρόθυμους να νομιμοποιήσουν το «μαύρο». Για κομιστές της προπαγάνδας τους. Όποιος έτυχε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα ΕΡΤ ή να ακούσει αυτό της ΕΡΑ, ιδίως το τελευταίο διάστημα, καταλαβαίνει αμέσως τι δουλειά γίνεται εδώ. Εδώ που χτυπάει η καρδιά της πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Έκτακτα δελτία για φωτιές και σεισμούς, μαραθώνια κάλυψη επίσκεψης Σαμαρά σε Ομπάμα.


Είμαστε το μοναδικό κανάλι που συνεχίζει να έχει ενημερωτική ζώνη τα Σαββατοκύριακα. Ένα από τα λίγα ραδιόφωνα που συνεχίζει να έχει, εν μέσω θέρους, 24ωρο ζωντανό πρόγραμμα. Και αυτά παρά τις άπειρες δυσκολίες που έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. Αυτή είναι η ΕΡΤ που πρέπει να στηριχτεί. Αυτή είναι η πραγματική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ που έχει αγκαλιάσει ολόκληρη η κοινωνία. Η ΕΡΤ των 10 εκατομμυρίων μοναδικών τηλεθεάσεων και 1,7 εκατομμυρίων μοναδικών ακροάσεων μέσω ίντερνετ σε 63 ημέρες.

Αυτή η ΕΡΤ θα πρέπει να είναι η ΕΡΤ όλων. Καλούμε τους συναδέλφους που υπέβαλαν αίτηση για το μόρφωμα της Δ.Τ να ενωθούμε και πάλι όλοι μαζί. Να μη βρεθούμε απέναντι αλλά δίπλα, δίπλα, για να συνεχίσουμε να παράγουμε καθημερινό ενημερωτικό πρόγραμμα. Να σκεφτούν διπλά τι σημαίνει αυτή η υπογραφή για το μέλλον το δικό τους, της ΕΡΤ και των υπολοίπων εργαζομένων. Εφιστούμε επίσης την προσοχή σε όσους έχουν επιλέξει να στελεχώσουν την Δ.Τ να είναι πολύ προσεκτικοί με τη σύμβαση που θα κληθούν να υπογράψουν και τους ενημερώνουμε ότι είναι παράνομο να εργαστούν χωρίς να έχουν συνάψει κάποια σχέση εργασίας."

ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ: ΜΕΤΑΚΥΛΙΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ 45 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Στα 45 εκατ. ευρώ υπολογίζει το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν πολίτες κυρίως της
περιφέρειας και ακριτικών περιοχών προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης.
Στη συνέντευξη του στην aftodioikisi.gr ο κ. Μιχαλίτσης τονίζει ότι ενώ το κόστος αυτό θα έπρεπε να το αναλάβει ο πάροχος, όπως προκύπτει από το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης των προδιαγραφών του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου για τη μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση, ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να καλύψει το κόστος για 156 από τα 600 σημεία εκπομπής.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Ν. Μιχαλίτση στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:
Ερ:Κύριε Μιχαλίτση, σύμφωνα με το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης των προδιαγραφών του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου για τη μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να καλύψει το κόστος για 156 σημεία εκπομπής. Πόσα σημεία εκπομπής χρειάζονται για την πλήρη κάλυψη της χώρας;
Εκτιμούμε ότι θα χρειαστούν 600 σημεία εκπομπής.
Ερ: Και ποιο είναι το κόστος για τις εγκαταστάσεις των αναμεταδοτών σε κάθε σημείο.
Με δεδομένο ότι απαιτείται η εγκατάσταση έξι πομπών σε κάθε σημείο, υπολογίζουμε ότι μπορεί να φτάσει και τις 100.000 ευρώ ανά σημείο
Ερ: Δηλαδή, μιλάμε για περίπου 45 εκατ. ευρώ που θα κληθούν να καταβάλουν οι πολίτες μέσω των δήμων;
Πράγματι αυτό είναι το κόστος το οποίο ενώ έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση του παρόχου θα μετακυλιστεί στου πολίτες μέσω των δήμων.
Ερ: Και μιλάμε για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ή πολίτες, κυρίως, της περιφέρειας;
Μιλάμε κυρίως για πολίτες της περιφέρειας και βασικά απομακρυσμένων-ακριτικών περιοχών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ - ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 

Μια μουσική περιπλάνηση με το συνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη στο πιάνο και ερμηνευτές τους Απόστολο, Μαρίνα και Βασιλική- Ηλέκτρα Φωτιάδη.

22.00: Η ξενιτιά είναι σκληρή πόσο μάλλον όταν πια την νοιώθουμε και στον ίδιο μας τον τόπο!

Ο Δημήτρης Φωτιάδης ένας νέος και ευαίσθητος καλλιτέχνης σε τραγούδια δικά του( για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία του λαού) και γνωστών συνθετών.
Σε ποίηση Ελλήνων μεταναστών από το Σύδνεϋ Αυστραλίας
(Μαρία Φωτιάδη , Φωκίων Βούρος, Ντίνος Κοζανίτης, Βασίλης Κάπρης )
Ένα αφιέρωμα στους απόδημους Έλληνες που ζουν σε όλες τις γωνιές τις γης!

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ : Απόστολος, Μαρία και Βασιλική- Ηλέκτρα Φωτιάδη
«με μια έκκληση προς όλους, για συμπαράσταση στους εργαζομένους της ΕΡΤ που φυλάνε Θερμοπύλες, όλο αυτό τον καιρό που ανέντιμα και αντισυνταγματικά μαύρισε τις οθόνες και τη ζωή μας ,η κυβέρνηση».
«Ένας φόρος τιμής σε όλους όσους αντιστέκονται με αξιοπρέπεια, υπηρετώντας την αλήθεια, τον πολιτισμό μας, που φτάνει μέσω της ΕΡΤ σε όλες τις γωνιές της γης , δίνοντας χαρά και ζωή στους ξενιτεμένους Έλληνες»

ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΗ,
πομπός της κοινωνίας που αγωνίζεται!


http://www.iskra.gr/

el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ