25 Αυγούστου 2013

Που το πάει η FAZ;

Franckfurt Allgemeine Zeitung 22222 Του Κώστα Καπνίση

“ Προκλητική παρέμβαση της γερμανικής εφημερίδας της τραπεζοκρατίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ”

Νέο «χτύπημα» από την γερμανική συστημική εφημερίδα, Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σε ένα ξέφρενο παραλήρημά της, καταδικάζει τους πάντες και τα πάντα στην Ελλάδα (
Διαβάστε ΕΔΩ). Ίσως ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της χώρας.

Γράφει χαρακτηριστικά:

 
«Η συνεχιζόμενη ανικανότητα της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, η λαϊκίστική της ρητορική, η έλλειψη αξιοπιστίας, η εμμονή της σε προσωπικούς και όχι εθνικούς στόχους και οι παραλείψεις στην ενημέρωση της κοινής γνώμης ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες έχουν συμβάλει στο ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πρότυπο επιτυχίας».

Η γερμανική εφημερίδα, η οποία εδρεύει στην Φρανκφούρτη, άνδρου, κέντρου λήψης πολιτικών αποφάσεων και καθοδήγησης της τραπεζοκρατίας στην Ευρώπη, παρεμβαίνει για άλλη μια φορά στις υποθέσεις μιας ξένης χώρας και δίνει απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα εντολές για το πως αυτή πρέπει να λειτουργεί. Προφανώς, απαξιώνει πλήρως και γενικευμένα το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα γιατί μπορεί να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της μια ξεκάθαρα υποταγμένη χώρα, η οποία θα διοικείται από Γερμανούς διοικητές και τραπεζίτες.

Η FAZ, επιτίθεται με σφοδρότητα στην ελληνική κυβέρνηση, εξαιρώντας τον Γιάννη Στουρνάρα (*) (τυχαίο;), και «μαλώνει» τους Έλληνες πολιτικούς που δεν ξεπουλούν μια ώρα νωρίτερα την δημόσια περιουσία, ξεχνώντας ότι αυτή αποτελεί ιδιοκτησία του ελληνικού λαού και μόνο. Αυτά λίγη σημασία φαίνεται να έχουν για την γερμανική εφημερίδα, η οποία πιέζει τόσο πολύ για τις «ιδιωτικοποιήσεις» - ξεπούλημα, που η στάση της μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί. Είναι πιθανό να σκεφτεί κάποιος ότι λειτουργεί ως μεσίτης – «dealer» επιχειρηματικών συμφερόντων. Αυτή η «αγάπη» για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δε μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.

Η γερμανική εφημερίδα, δε διστάζει ακόμα και να επαναφέρει την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, τολμώντας να ταυτίσει την Αριστερά και συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ με την συστημική και ναζιστική Χρυσή Αυγή. «Ξεχνάει» και πάλι η FAZ ότι ο ναζισμός ήταν αποκλειστικό δημιούργημα της Γερμανίας. Ταυτόχρονα, αναφέρει χαιρέκακα πως θα επιβληθούν στην Ελλάδα νέα επώδυνα αν δεν υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Τολμάει μάλιστα να κατηγορήσει την Αριστερά ως «εχθρό» των μεταρρυθμίσεων. Εξαρτάται βέβαια το τι ακριβώς εννοεί κάποιος μιλώντας για μεταρρυθμίσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, εργάζεται και ο περίφημος δημοσιογράφος, Μίκαελ Μάρτενς, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε έξω από το γραφείο του πριν λίγο καιρό γιατί του έλεγε κάτι τέτοια ύποπτα και περίεργα πράγματα για την Ελλάδα.

Παρά το ακατάσχετο υβρεολόγιό της, η FAZ ισχυρίζεται ότι «Η Ευρώπη πρέπει να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη», δίνοντας κι άλλα χρήματα στην Ελλάδα, αλλά τονίζει ότι «Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση ποιος ξέρει τι αυγή χαράζει στις δωρήτριες χώρες». Νέο δηλαδή λάθος για την εφημερίδα, η οποία και πάλι «ξεχνά» (τι σύμπτωση), ότι η Γερμανία έχει επισήμως κερδίσει 41 δισεκ. ευρώ από την «κρίση» στην Ευρώπη, αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτό το ποσό ενδέχεται να είναι αρκετά υψηλότερο.

Ας καταλάβει μια και καλή η FAZ, ότι η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη και εθνικά κυρίαρχη χώρα και όχι αποικία, όπως πιθανά θα επιθυμούσε. Το τι θα κάνει ο ελληνικός λαός με τους πολιτικούς του, θα το αποφασίσει αυτός και μόνο αυτός. Ας κρατήσει τις «συμβουλές» της για τους Γερμανούς πολιτικούς και τη δική της χώρα. Την καλύτερη απάντηση βέβαια στη γερμανική εφημερίδα και σε κάθε τέτοιο «ινστρούκτορα», αναμένεται να τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός και αυτή τη φορά θα είναι ηχηρή και αποφασιστική.

http://www.periodista.gr/world/item/5197.htm

(*)ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ: Ε πώς να “μαλώσει” τον Στουρνάρα αφού κάνει οτι μπορεί ο κακκομοίρης…


el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ