21 Σεπτεμβρίου 2013

Στοιχηματίζω στην φύση 1…

sykia

Μπροστά από τον Ευαγγελισμό, βρίσκεται ένα πάρκο που «βλέπει» στην Βασιλίσσης Σοφίας. Ο τοίχος του είναι φτιαγμένος από μεγάλες τετραγωνισμένες πέτρες. Έχουν κακοπάθει από τον χρόνο, την υγρασία και τα καυσαέρια, αλλά αντέχουν ακόμα. Εκεί ανακάλυψα μία μικροσκοπική συκιά που φύτρωνε στην ένωση από τις πέτρες. Βρίσκεται μερικά μέτρα μετά την στάση που υπάρχει στην έξοδο του μετρό. Την βλέπετε στα αριστερά της φωτογραφίας. Καμιά εκατοστή βήματα παραπέρα προς το τέλος του πάρκου, βρίσκεται μία άλλη μικροσκοπική συκιά που βλέπετε στην δεξιά μεριά της φωτογραφίας. Άλλα εκατό βήματα παραπέρα, στο επόμενο τετράγωνο βρίσκεται η «μαμά» τους. Πρόκειται για μια αρκετά ψηλή συκιά, η οποία υπάρχει κοντά στον φράκτη, στο κτίριο δίπλα στην καναδική πρεσβεία.

Να γιατί στοιχηματίζω υπέρ της φύσης: Όταν θα εξαφανιστούμε (η φύση ανέχεται πολλά πράγματα εκτός της βλακείας) όσα φυτά υπάρχουν θα αρχίσουν να καλύπτουν κάθε μέρος που κρατάμε «καθαρό» από πράσινο.

Οι δρόμοι, οι γέφυρες, τα εργοστάσια και τα «μεγαλειώδη» κτίριά μας θα διαλυθούν και θα σκεπαστούν από ρίζες.

Τα δηλητήρια που δημιουργήσαμε θα αφομοιωθούν από τους φυσικούς κύκλους και θα εξουδετερωθούν.

Όλος ο πλανήτης θα αποκτήσει την κανονική πράσινη όψη του και θα σφύζει από κάθε είδους ζωή. Ελπίζω μόνο η φύση να έμαθε το μάθημά της και να μην ξαναεπιτρέψει να εμφανιστεί στην επιφάνειά της ο «Χόμο ανεγκέφαλους» ο οποίος αυτοονομάζεται πολύ-πολύ σαρκαστικά Χόμο-σάπιενς, δηλαδή Άνθρωπος ο σοφός….

http://aienaristeyein.com/

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ: Anuar Brahem-“vague (e la nave va)”

Anouar Brahem - oud
François Couturier - piano
Jean Louis Matinier - accordion


el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ