15 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κίνδυνος Εμφυλίου και η ευθύνη της ΝΔ…

138433-1. Tης Μαρίνας Βήχου

Η δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών κατά των αφισσοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη. Ο ίδιος ο αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας εδώ και μήνες είχε προαναγγείλει ότι το μεταναστευτικό δεν είναι ο άμεσος πολιτικός στόχος τους, αλλά το όχημα που θα τους οδηγήσει προς την εξουσία.

Δηλαδή, η τρομοκρατία που έχουν τα τελευταία χρόνια εξαπολύσει τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου σε πρόσφυγες και μετανάστες σε λαϊκές και μικροαστικές γειτονιές της χώρας δεν έχει ως άμεσο αποδέκτη την ευπαθή αυτή ομάδα ανθρώπων αλλά την Αριστερά, τα κόμματα της οποίας -ανεξαρτήτως των όποιων διαφοροποιήσεων τους στο ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτική - βέβαιο ότι θα αντιτάσσονταν σε μια τέτοια εγκληματική πρακτική, καθαρά και μόνο από την άποψη της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στον Άγιο Παντελεήμονα η χρυσαυγίτισα Σκορδέλη πριν 4 χρόνια, όταν εμπόδισε με την αγαστή συνεργασία της αστυνομίας την εκδήλωση της Κίνησης Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος με ομιλητή τον Αλβανό δημοσιογράφο Γκάζμεν Καπλάνι, ορυόταν «Χάσατε μια φορά στον εμφύλιο θα χάσετε ξανά».

Στο Πέραμα προτού προηγηθεί η δολοφονική επίθεση σε συγκέντρωση στελεχών και οπαδών της ΧΑ εγκωμιάστηκαν σε όλους τους τόνους οι έλληνες εφοπλιστές, από τους «αντισυστημικούς» και «αντιπλουτοκράτες» χρυσαυγίτες. Κι αυτό όταν είναι γνωστό τοις πάσι πόσο έλαμψε δια της απουσίας του το «ελληνικό» εφοπλιστικό κεφάλαιο από την όποια συμβολή του στην αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Ήταν ζήτημα «πατριωτισμού» για τους έλληνες εφοπλιστές να πουλήσουν μερικά από τα καράβια τους και το ελληνικό χρέος θα εκμηδενιζόταν. Όμως απέδειξαν πόσο έλληνες είναι!!! Αυτοί που έχουν διασφαλίσει τις περιουσίες τους στο City του Λονδίνου μόνο Έλληνες δεν είναι. Όπως και η κοινωνική τάξη στην οποία ανήκουν δεν είναι κομμάτι της ελληνικής αστικής τάξης αλλά της μεταπρακτικής παγκόσμιας καπιταλιστικής τάξης. Σε αυτούς έδωσαν όρκο υποταγής οι παλικαράδες του Μιχαλολιάκου τις προάλλες στο Πέραμα. Κι αυτό όχι φυσικά για να προασπίσουν τα όποια συμφέροντα της εργατικής τάξης του Περάματος. Γιατί δεν μπορεί να είσαι το πιστό σκυλί και του αφεντικού και του υπηρέτη του!!!

Όμως το χτύπημα στο Πέραμα, που απέδειξε περίτρανα ότι στόχος των χρυσαυγιτών δεν είναι η Μνημονιακή Δεξιά αλλά η Αντιμνημονιακή Αριστερά και για το λόγο αυτό η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει στις μαύρες εποχές του εμφυλίου και των Γκοτζαμάνηδων απέδειξε και κάτι άλλο. Τον εμφύλιο δεν τον καλλιεργεί μόνο η ΧΑ, έχει την ανοχή και την συγκάλυψη της ΝΔ. Η καθυστέρηση της κυβερνώσας Δεξιάς παράταξης να βγάλει ανακοίνωση και το γεγονός ότι ακόμα κι όταν έβγαλε δεν τόλμησε να αναφέρει το όνομα της ΧΑ λέει πολλά. Κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον ανεκδιήγητο πάλαι ποτέ «μπολσεβίκο» διευθυντή του SKAI Μπάμπη Παπαδημητρίου που αποκάλυψε δημόσια τα σκοτεινά σενάρια που απεργάζονται κάποιοι στους διαδρόμους της Συγγρού για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με τη «σοβαρή ΧΑ» , αν δεν τους βγαίνουν διαφορετικά τα κουκιά.

Αλλά και το πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της ΧΑ αν και έσπευσε να δηλώσει ότι «η ΧΑ μόνο με την ΧΑ μπορεί να συνεργαστεί» το έκανε από κεκτημένη ταχύτητα. Τα ρόπαλα, τα στειλιάρια και οι σιδερολοστοί δεν στράφηκαν εξάλλου ποτέ κατά των εμπνευστών και εκτελεστών των Μνημονίων στην Ελλάδα κι αυτό από μόνο του λέει πολλά... Αλλά πως αλλιώς θα υφαρπάξει την ψήφο των «αφελών» Ελλήνων η ΧΑ παρά αν επιμείνει μέχρι την μέρα των εκλογών στο ότι είναι «Αντιμνημονιακή, αντισυστημική, αντιπλουτοκρατική» και όποια κορόιδα την πιστέψουν...
Και δυστυχώς αρκετοί συμπολίτες μας φαίνεται ότι είναι έτοιμοι μέσα την απελπισία τους να θεωρήσουν «τον λύκο πρόβατο» και να τους ψηφίσουν.

Η ίδια πάντως η ΝΔ ετοιμάζεται για δεύτερη φορά να διαπράξει το «εγκληματικό σφάλμα» της μεταπολεμικής Δεξιάς. Να χρησιμοποιήσει τους επιγόνους των γερμανοτσολιάδων και των ταγματασφαλιτών για να εμποδίσει την όποια πιθανή αριστερή διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Κι αυτό όταν η Ελλάδα του 2013 δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν του 1945, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με το υποταγμένο στα κελεύσματα της Μόσχας ΚΚΕ του 1945. Όπως εξάλλου και η διεθνής πολιτική κατάσταση δεν μπορεί να συγκριθεί με την τότε έναρξη του Ψυχρού Πολέμου.

Μόνο μια «ανιστόρητη» δεξιά παράταξη μπορεί να πράξει τα ίδια λάθη και στην προκείμενη περίπτωση η επανάληψη της Ιστορίας του Εμφυλίου στην χώρα μας δεν θα ήταν απλά τραγική θα ήταν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ.

από το «tvxs.gr»


el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ