16 Σεπτεμβρίου 2013

Η ξεφτίλα των κοινοβουλευτικών θεσμών - Κατάντια (Βίντεο)(Δείτε το…)

aisxos

Μονταζιέρα και στη Βουλή! Άκυρη και πλασματική διαδικασία ψηφοφορίας στην Επιτροπή για τον Κώδικα Δικηγόρων, έκδοση πλαστών πρακτικών». Έτσι περιέγραψε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου την ψηφοφορία που διεξήχθη την Τετάρτη στην επιτροπή της Βουλής για την ψήφιση του νέου Κώδικα των Δικηγόρων.

Το περιοδικό UNFOLLOW αποκάλυψε την ίδια ημέρα το email που απέστειλε ο επίτροπος της τρόικας πιέζοντας την ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει τον νέο Κώδικα Δικηγόρων ως προαπαιτούμενο για να εκταμιευθεί η δόση του Οκτωβρίου – κοινοποιώντας το σε υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το email διέψευσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος μέχρι και την προηγούμενη ημέρα ισχυριζόταν με σθένος ότι η απόφαση για το νομοσχέδιο ήταν πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και όχι επιβολή της τρόικας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στη συνεδρίαση της επιτροπής ισχυρίστηκε ότι όλη η διαδικασία ψηφοφορίας ήταν άκυρη, αφού στην αίθουσα βρίσκονταν μόνον τρεις βουλευτές, οι Γιάννης Κεφαλογιάννης, εισηγητής Νέας Δημοκρατίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εισηγήτρια ΣΥΡΙΖΑ και Θεοδώρα Τζάκρη, εισηγήτρια ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σύμφωνα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Τζάκρη παρέμειναν σιωπηλοί σε όλη τη διαδικασία της ψηφοφορίας και δεν τόλμησαν να πουν "ναι" (αναλαμβάνοντας και την ευθύνη) ούτε σε ένα άρθρο από τα 166 του Νομοσχεδίου. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Βιρβιδάκης, επέμενε να εκφωνεί ότι "το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία".

«Παρενέβην κατ’επανάληψη και δια μικροφώνου, διαμαρτυρόμενη για την ψευδή εκφώνηση θετικού αποτελέσματος και κατ’επανάληψη ρώτησα "ποιος λέει "ναι’;" αμφισβητώντας ευθέως το εκφωνούμενο αποτέλεσμα ψηφοφορίας. Ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Τζάκρη παρέμεναν σιωπηλοί μην τολμώντας ούτε στο στάδιο εκείνο να ψηφίσουν θετικά οποιοδήποτε συγκεκριμένο άρθρο. Ούτε ένα από τα 166», ανέφερε στη δήλωση της η βουλευτής.

Η βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι έκανε επισημάνσεις για τη διαδικασία από το μικρόφωνο λέγοντας ότι κανένα άρθρο του νομοσχεδίου δεν έχει ψηφισθεί και δεν μπορεί να εισαχθεί στην ολομέλεια και προσθέτει: «Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν από το εσωτερικό κύκλωμα πάμπολλοι μάρτυρες και, φυσικά, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες. Παρά το γεγονός αυτό, τα πρακτικά της συνεδρίασης παραποιήθηκαν με τρόπο που να φαίνεται ότι δήθεν "πολλοί βουλευτές" έκαναν "δεκτό" το κάθε άρθρο ξεχωριστά.»

Το βίντεο είναι εξόχως αποκαλυπτικό και δείχνει την ξεκάθαρη παραποίηση της διαδικασίας και μαζί με αυτή τον εξευτελισμό της ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος και του βασικότερου του θεσμού, του κοινοβουλίου. Η εικόνα του προέδρου Βιρβιδάκη να ανακοινώνει ότι κάθε άρθρο «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία» χωρίς κανείς να χει ψηφίσει όχι μόνο δεν παραπέμπει σε πολιτικό που κόπτεται για την "ευρωπαϊκή πορεία της χώρας" αλλά απεναντίας δείχνει ότι ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός...πέρασε και δεν ακούμπησε από τη Νέα Δημοκρατία.

http://activistika.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1491.html


el gato (admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ